Vacatures - Werkvoorbereider - tekenaar m/v

Wil jij werken bij het leukste bedrijf van Almere?

Kom dan als werkvoorbereider/tekenaar ons team versterken? En help mee ons bedrijf verder te laten groeien.

Huyg bv biedt ALLES voor bedrijven die leidingen bevestigen. Huyg bv in Almere, is een groothandel op het gebied van montagesystemen en elektrische gereedschappen gericht op de installatiebranche. De organisatie heeft een unieke positie opgebouwd door het concept van op maat gemaakte montagesystemen, technische dienst en de verhuurafdeling. De producten en diensten die worden geleverd variëren van levering en reparatie van handgereedschap, compressoren en aggregaten tot complete, op maat gemaakte montagesystemen. Deze worden rechtstreeks of via collega-bedrijven geleverd aan installateurs, waarbij de klant kan rekenen op een zeer technisch ervaren advies en een servicegerichte afwikkeling van de opdracht.

Vanuit Almere worden de via telefoon of webshop bestelde onderdelen en systemen geleverd vanuit een overzichtelijk magazijn. Op deze locatie worden de complete montagesystemen op maat gemaakt en de diverse gereedschappen gemonteerd en gerepareerd door de technische dienst. Er zijn circa 25 mensen werkzaam in deze organisatie met korte lijnen. Deze medewerkers zijn over het algemeen al lang in dienst van Huyg bv en hebben veel technische kennis. Het “Huyg DNA” zit in alle medewerkers; iedereen stelt het klantbelang altijd centraal en biedt toegevoegde waarde door mee te denken, net een stapje extra te zetten dan de klant verwacht en aan een half woord van de klant genoeg te hebben.

Ter versterking van de commerciële binnendienst zijn wij op zoek naar een fulltime

Werkvoorbereider met commercieel gevoel m/v

Vind je het leuk om jouw technische kennis te gebruiken voor onze klanten? Ben jij in staat om de relatie met bestaande klanten te onderhouden en verder uit te bouwen? Heb jij de “drive” om de klantvraag duidelijk te krijgen door creatief mee te denken en je advies over een passende technische oplossing in een offerte uit te werken en te onderbouwen met berekeningen? En ga jij ervoor om samen met je collega’s te zorgen dat Huyg bv de toegevoegde waarde voor klanten blijft? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voldoe je (nog) niet helemaal aan dit profiel, maar denk je dat je over voldoende bagage beschikt om toch te reageren, ook dan nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Het belangrijkste is dat je commercieel gevoel en een technische achtergrond weet te combineren, dan zorgen wij er voor dat we jou gaan opleiden en van de juiste skills gaan voorzien.

 

Wat houdt de functie o.a. in

 • je adviseert, denkt mee en informeert klanten telefonisch en op locatie over o.a. productmogelijkheden, alternatieven, gebruik, transport, levering en levertijden
 • je maakt en verstuurt offertes en volgt deze op
 • je informeert bij en stemt af met de productieplanning
 • je werkt nauw en intensief samen met de vertegenwoordigers over klantvragen en -wensen
 • je voert after-sales activiteiten uit
 • je bewaakt lopende processen en benoemt te verbeterpunten

Heb je

 • een (bijna) afgeronde MBO of HBO-opleiding, bij voorkeur in een technische richting, zoals Werktuigbouwkunde, Installatietechniek of Autotechniek

En verder zou het heel mooi zijn, maar geen must als je beschikt over:

 • relevante werkervaring in een technische rol, adviserend of uitvoerend
 • commerciële werkervaring
 • ruimtelijk inzicht en ervaring met een tekenpakket zoals Refit
 • ervaring met MS office programma’s
 • bekend met een ERP- en CRM-systeem
 • goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk

 

We vinden het belangrijk dat je beschikt over

klant- en resultaatgerichtheid. Ben je proactief, oplossingsgericht en toon je initiatief en daadkracht? Is techniek jouw passie en blijf je altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen? Heb je commercieel gevoel en ben je communicatief sterk? En daarnaast fulltime beschikbaar?

 

Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Ook als je een paar jaar een technische opleiding hebt gevolgd, maar deze om wat voor een reden dan ook niet hebt kunnen afronden, komen wij graag met jou in contact.

Huyg bv biedt jou

 • een uitdagende functie in een professionele en groeiende organisatie
 • begeleiding en ondersteuning bij het je eigen maken van onze producten en klanten
 • een werkomgeving met een no-nonsense cultuur
 • een prettige en informele sfeer en korte lijnen
 • ontwikkelingsmogelijkheden
 • een marktconforme beloning en passende arbeidsvoorwaarden

Meer informatie over Huyg bv vind je op www.huygbv.nl of neem contact op met Kees van Doorn, tel. 06-53592244

Herken jij je in bovenstaande, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. 

Naast een CV is de begeleidende motivatie zeker zo belangrijk; wij laten ons graag verrassen! Je sollicitatie met motivatie en CV kan je mailen naar onze P&O adviseur Petra van der Meer, vacatures@dijkstraenvanpuffelen.nl